Inredning

Inredning är ett stort intresse för mig, har bott på ett antal ställen och haft flera olika hem…

Mina första 19 år bodde jag tryggt hemma på Södra vägen hos mina föräldrar och syskon i Vrigstad. En fin uppväxt, mamma har alltid varit mån om att ha städat och rent omkring sig något som inte alltid kanske varit så lätt med fem barn… speciellt inte när hon själv gjorde större delen av jobbet…

Efter studenten fick jag arbete i Jönköping och hittade en etta på Erik Dahlbergsgatan i Huskvarna på 40 kvm. En jättesöt och ganska rymlig etta. Jag fick ärva ett ihopaplock av möbler och tyckte nog att jag hade en ganska ungdomlig smak – kanske inte precis så mkt inredningsintresse då, makeup var mitt stora intresse då.

Ett år senare flyttar jag till Stockholm och påbörjade mina makeupstudier, två veckor innan skolan börjar får jag av en händelse tips om ett ställe jag kunde bo. Det blev som inneboende i en villa på Norrgårdsvägen i Enebyberg, Danderyd. Hade egentligen bara lånade möbler där då det inte var lönt att flytta upp mitt bohage, gjorde lite pyssligt och personligt med det jag hade bara… Där bodde jag från aug – maj 2002, huset såldes och jag blev bostadslös.

Min kära vän Malin förbarmade sig över mig och jag fick flytta in hos henne över sommaren hon hade en tvåa på Tegelbruksgatan på Söder. Där bodde jag från maj – aug 2002. Det mesta av mina tillhörigheter fick plats i hennes förråd…

Under sommaren hade jag turen att en av mina klasskompisar från makeupskolan skulle flytta hem till Malmö igen, hon hade ett andrahandskontrakt på Kungsholmen, Kungsklippan, en söt liten halvmöblerad etta på 24 kvm. Den va gjuten. Det va nog här inredningsintresset började ta fart och jag vet att jag fotade och skissade upp precis hur jag ville möblera det så att det blev så snyggt och funktionellt som möjligt. Känslan att ta en 10 min promenad längs med klarabergsgatan, och rakt över plattan på Sergels Torg till NK där jag arbetade var obeskrivlig, kom ihåg att jag fick nypa mig i armen både en och två gånger… älskade Kungsholmen! Några månader sendare fick  jag en inneboende, min kompis Anna flyttade in hos mig från Småland. Det va trångt men det gick. 🙂 När hyresvärden fick reda på att vi bodde olovandes i andra hand så var vi tvungna att flytta. Jag bodde där från aug 2002 till mars 2003.

Då kände jag mig mogen för att köpa en bostadsrätt, jag visste att jag skulle fortsätta bo kvar i Sthlm. Jag hittade en passande söt etta på 34 kvm som låg vid KS i Solna. Fogdevreten hette gatan. Området och bostadsrätterna va nybyggda. Trivdes jättebra där oxå och för första gången så fick jag möblera med mina egna möbler enbart och göra det personligt. Eftersom allt va nytt så behövde jag inte ändra något vare sig väggar eller golv… Efter att ha bott där i ett halvår så träffade jag en kille som började bo hos mig allt mer och vi bestämde oss efter ett tag att flytta ihop och ville då flytta till något större. Jag bodde på fogdevreten från mars 2003 till februari 2004.

Jag och min dåvarande kille köpte en tvåa i Solna på 54 kvm på Krysshammarsvägen, vid Västra Skogen. Där fanns det lite mer att göra, vi rev ut köket och min pappa och bror kom upp och hjälpte oss att sätta dit ett nytt, vi tapetserade alla rum utom hallen. Piffade upp badrummet med fogfärg osv… Det blev ett ganska klassiskt och neutralt hem med ekkök, svart mosaikkakel och rostfria vitvaror. Rummens tapeter gick mkt i beige och lattefärgat som var inne då… hade nog inte riktigt hittat min stil och sedan var vi två som skulle enas så det blev att vi safeade.. Vi bodde där Februari 2004 – November 2005.

Efter separationen flyttade jag hem till mitt första hem, hem till mamma och pappa för att hämta kraft och förbereda mig inför min dotters ankomst mars 2006. Trodde det skulle kännas jobbigt att flytta hem igen men det var det bästa jag gjort… bodde hemma från nov 2005 till april 2006.

Hittade en urmysig trea på 73 kvm på Gästgivaregatan i Vrigstad, kändes hur rymlig som helst och nu kom inspirationen och glädjen i att pyssla och inreda i härlig färger och personlig stil på allvar. Älskade verkligen den lägenheten och den är speciell för mig då det var där min första tid med Antonia var. Det är oxå den längsta tiden jag stannat på något ställe förutom mitt föräldrahem… Där bodde jag från april 2006 – juli 2010.

Sedan flyttade vi ut på landet och hyrde ett helt hus – en riktig idyll men huset var rätt sunkigt och nergånget med lite enkla och billiga renoveringslösningar från hyresvärdrna… kände väl egentligen inte att jag var någon landet tjej eller att jag gillade den unkna doften i huset, det bruna murriga köket och sneda golvet… visst huset hade charm och säkert en hel del potential men eftersom vi inte ägde det fanns det inte mkt att göra… kände ändå att vi fick till en väldigt mysig känsla och att med lite piffiga färger på textiler och saker gjorde att man såg bortom det murriga och trista… Bodde dock inte där så länge Antonia och jag bodde där från juli 2010 – maj 2011.

I maj 2011 köpte jag mitt alldeles egna hus på Dalsgränd i Vrigstad. Det var som en dröm – en overklig dröm som gått i uppfyllelse, att få äga ett hus och renovera och göra precis som jag alltid velat och drömt om. Hade hyrt så länge och skjutit mina idéer och planer åt framtiden med väggord, tapeter med mera att när drömmen sedan blev sann så gick jag helt bananas – valen var så enkla för jag visste ju precis hur jag ville ha det. Huset, ett trähus byggt 1981 (samma år som jag), va riktigt fint och charmigt men behövde en hel del omvårdnad då inte mkt va gjort sedan 80-talet. Jag fick otroligt mkt hjälp av min pappa och bror men jag gjorde en hel del själv. Målade lister som bara den, tapetserade, snickrade – under hösten 2011 kände jag att jag kunde börja njuta då det mesta var så gott som färdigt. Jag hade en inflyttningsfest och försenad 30årsfest. Hade precis börjat njuta av mitt vackra, stiliga och personliga hem som jag älskade när jag träffade mina drömmars prins i dec 2011. Bodde där maj 2011 till juni 2012.

From mars 2012 sov inte jag och Antonia en natt i vårt hus, omständigheter gjorde att vi ville skapa trygghet och kontinuitet, vi visste att jag skulle behöva sälja mitt hus för kärleken var större. Antonia och jag flyttade hem till Fredrik, Anna och Olof på Björkängsgatan i Sävsjö. Det kändes vemodigt att lämna allt det hårda arbete och all tid och kärlek jag lagt ner på mitt hus. Fredrik har dock gett mig utrymme att skapa min stil i han/vårt hus. Jag har fått flera av de tapeter jag älskade i mitt hus. Jag har fått inreda färgglatt och pyssligt och känner att jag fått ta så mkt plats att jag känner att huset är lika mkt mitt. Köpte in mig i huset under hösten för att vi båda skulle äga det. Så där bor vi nu… Fredrik, Anna och Olof hade bott där ca 2 år innan vi flyttade in och Fredrik hade renoverat så gott som allt innan dess förutom toaletterna och källaren. Han har en otroligt bra smak om än lite mer återhållsam, stilren och modern smak till skillnad från mig men kombinationen oss emellan har blivit kanon. Vi fick dela av gillestugan för att få ett sovrum till, sedan har Fredrik renoverat hall och badrum efter att vi flyttat in… nu är det inte mkt kvar att göra på huset utan börjar se oss om efter ett nytt projekt – vi behöver något större nu när vi väntar tillökning…

Så efter att ha bott på 11 olika ställen så väntar eventuellt en tolfte och sista anhalt. Läs mer om min inredningsstil, mina boenden och drömmen om att bygga ett nytt hus.

Under inredningskategorin och kan ni se och läsa om min stil och vad jag inspireras av, välkomna att läsa mer där.

Välkommen! ♥

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s