Sytt julstrumpor till barnen

20131115-211814.jpgMin kära syster Isabella hade köpt mönster och sytt så fina julstrumpor till sina barn och det gjorde mig inspirerad och sugen på att sy egna till mina barn.

Känns som en liten rolig grej att de kan ha varsin på sitt rum och att de får en liten paket varje advent och på julaftonsmorgon i strumpan… skoj! 🙂 Blir som ett barn själv när jag tänker på det!

Eftersom jag inte är så juligt traditionell av mig så var jag inte sugen på att sy i jultyger utan i härliga små mönstrade tildatyger. Fast några tyger är från Stoff & Stil oxå.

Det var ett roligt, lagom stort projekt att sy även om det tog längre tid att sy än vad jag trodde… det gör det oftast! ;). Lättare sy i vävt bomullstyg än trikåtygerna som gärna drar och flyttar på sig..

Gjorde dock en tabbe först då jag hade glömt att man använder vliseline eller ännu hellre vlisofix bakom bokstäverna och att man tråcklar eller fäster bokstäverna utan nålar innan man syr för att det ska bli som bäst. Sen ska det inte vara en alltför tät zickzack även om den ska vara tät. Ju tätare destor mer ojämn blir den då den lätt fastnar osv… men jag märker ju att ju mer jag syr desto mer lär jag mig, desto roligare blir det, desto fortare går det, desto lättare är det! 🙂 Så nu går maskinen varm här och jag har många härliga projekt på G framöver! 🙂 Bara tiden som saknas.

♡ Em

 

 

 

4 thoughts on “Sytt julstrumpor till barnen

 1. Hejsan!
  Vilka fina julstrumpor du sytt!
  Jag halkade in på din blogg när jag sökte på tako laret. Vi är lite sugna på att beställa just en sån vagn, så tänkte passa på att fråga om du är nöjd med din?
  Hur är tyget på den grå vagnen? Är det lätt att hålla rent?
  Med vänlig hälsning

  • Hej! Jag ber om ursäkt för att jag missat detta inlägg. Har haft en liten bloggpaus och därför inte sett din kommentar. Vi är jättenöjda med vår vagn. Den är ju gråmelerad (snygg färg och smuts syns inte vad jag kan se)… vi är som sagt mkt nöjda. Dock är det lite krångligt att lägga saker i varukorgen så länge vagnen är en liggvagn men det kommer nog bli lättare när vi ändrar till sittdelen. 🙂 Ni kanske redan valt vagn vid det här laget! 🙂 Ha det så gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s